Recept

Drie heerlijke barbecue bijgerechten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zin in iets anders dan de klassieke sla, worteltjes en tomaten? Deze drie bijgerechten maken je barbecue helemaal af.

Voor de gepofte zoete aardappel met tomatensalsa
  1. 1

    Maak de barbecue klaar voor indirect grillen en stook hem heet. Neem wat keukenpapier en wrijf de zoete aardappelen in met wat olijfolie. Bestrooi met grof zeezout.

  2. 2

    Wikkel de aardappelen in een vel aluminiumfolie en gaar ze ongeveer 1 uur op de barbecuerooster, draai regelmatig om.

  3. 3

    Spoel de tomaten, verwijder het kroontje, snij in 4 partjes. Snij de pitten eruit en snij het vruchtvlees verder in kleine blokjes. Schil de mango en snij eveneens in fijne blokjes. Snij de rode chilipeper fijn en meng samen met de tomatenblokjes, de mango, het limoensap en de 20 g fijngesnipperde koriander. Breng op smaak met peper en zout en laat even rusten zodat de smaken kunnen mengen.

  4. 4

    Snij de gare aardappelen open en lepel er wat tomaten-mangosalsa op. Bestrooi met de feta en werk af met enkele takjes koriander. Geef er een stevige toef guacamole bij.

Voor de gegrilde aubergines met notencrumble
  1. 1

    Snij de aubergines in de lengte in de helft. Kerf het vlees schuin in, in 2 richtingen, zodat je een ruitjesvorm krijgt. Bestrooi ze met grof zeezout en laat een kwartiertje rusten. Spoel ze af, dep droog en kruid met peper.

  2. 2

    Maak de barbecue klaar voor direct grillen en stook hem op tot matig heet.

  3. 3

    Meng de yoghurt, tahin en een fijngesnipperd knoflookteentje met het citroensap in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de aubergines met 4 el olijfolie, leg ze op de schilkant op het barbecuerooster en gril ze ongeveer 7 minuten tot het vlees goudbruin is en zacht aanvoelt. Keer ze om en gril nogmaals 7 minuten.

  5. 5

    Hak de rozemarijn grof.

  6. 6

    Hak ondertussen de pecannoten fijn en rooster samen met 1 el olijfolie en de andere ingrediënten in een antiaanbakpannetje tot ze goudbruin zijn.

  7. 7

    Serveer de aubergines met een toef tahinyoghurt, de notencrumble en de grof gehakte rozemarijn.

Voor de komkommersalade met geitenkaas
  1. 1

    Spoel de komkommers zorgvuldig en schaaf ze in flinterdunne lange repen.

  2. 2

    Mix de geitenkaas met het citroensap en een scheutje water tot een dressing. Knijp er de honing bij en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Besprenkel de komkommerplakjes met de geitenkaasdressing en strooi er de granaatappelpitjes en de bessenmix over. Werk af met enkele blaadjes bloedzuring.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Drie heerlijke barbecue  bijgerechten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!