Recept

Pittige pepersalade met frisse yoghurtdip en kipspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Turkse salade wordt op smaak gebracht met heerlijk zoete granaatappelmelasse. Deze siroop van granaatappel koop je in de oosterse speciaalzaak, maar maak je ook makkelijk zelf. Laat 50 milliliter granaatappelsap inkoken tot je 1 eetlepel melasse hebt.

bereiding
  1. 1

    Halveer de granaatappel en verwijder de pitjes. Pel de sjalot. Maak de tomaten en de paprika schoon en ontpit ze. Snij de sjalot, tomaat en paprika in fijne brunoise. Pel en plet de knoflook. Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Meng de tomaten, paprika, sjalot, knoflook en peterselie met de granaatappelmelasse, de sumak, het citroensap, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout. Laat marineren in de koelkast.

  3. 3

    Snij intussen de kip in reepjes en meng met het korianderpoeder, het komijnpoeder en 3 eetlepels olijfolie. Kruid ze peper en zout. Rijg de kip op spiesjes en bak ze gaar in een pan of oven.

  4. 4

    Meng de Turkse yoghurt met het gerookt paprikapoeder en peper en zout.

  5. 5

    Lepel de yoghurt op het bord en beleg met het tomatenslaatje, de granaatappelpitjes, enkele groene pepers en de kipspiesjes. Lekker met Turks brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige pepersalade met frisse yoghurtdip en kipspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!