Zeevruchten met zwarte pasta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zeevruchten met zwarte pasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Ilse: “Een zeevruchtenpasta kun je met heel wat verschillende visjes en schaal- en schelpdieren bereiden. Kijk naar het aanbod van je vishandelaar en koop vooral vis uit het seizoen."

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en knoflook. Spoel de tomaten en snij ze in stukken. Fruit de sjalot en de knoflook in olijfolie en voeg de tomaten toe. Laat de tomaten zachter worden.

  2. 2

    Blus de tomaten met de witte wijn. Laat even doorkoken en voeg de room toe. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

  3. 3

    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Spoel de schelpjes en de mosselen. Voeg ze toe aan de saus en zet het deksel op de pot.

  5. 5

    Bak de zwaardvis en langoustines in de grillpan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Giet de pasta af, doe in een grote serveerschaal en lepel er de schelpjes, mosselen en saus over. Leg er de gebakken zwaardvis en langoustines bij. Werk af met de gehakte peterselie en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en knoflook. Spoel de tomaten en snij ze in stukken. Fruit de sjalot en de knoflook in olijfolie en voeg de tomaten toe. Laat de tomaten zachter worden.

  2. 2

    Blus de tomaten met de witte wijn. Laat even doorkoken en voeg de room toe. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

  3. 3

    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Spoel de schelpjes en de mosselen. Voeg ze toe aan de saus en zet het deksel op de pot.

  5. 5

    Bak de zwaardvis en langoustines in de grillpan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Giet de pasta af, doe in een grote serveerschaal en lepel er de schelpjes, mosselen en saus over. Leg er de gebakken zwaardvis en langoustines bij. Werk af met de gehakte peterselie en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.