Recept

Courgetteburger met rode-bietenhummus en een slaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zelfgemaakte groenteburger van courgette: kan niet slecht zijn, toch?

bereiding
  1. 1

    Spoel en rasp de courgette. Laat de geraspte courgette uitlekken in een vergiet en knijp het vocht eruit. Hak de peterselie, de bieslook en de dille grof. Pel en plet de knoflook. Snij de knoflook heel fijn.

  2. 2

    Meng de geraspte courgette, de havermout, de gehakte kruiden, de knoflook en het ei goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten rusten. Maak er vier burgers van. Voelt de burger nog te vochtig dan kun je er wat havermout aan toevoegen.

  3. 3

    Giet de kikkererwten af en spoel goed onder stromend water. Snij de voorgekookte rode bieten in gelijke stukken. Pel en plet de knoflook. Doe alle ingrediënten voor de hummus, behalve het water, in een blender en mix glad. Voeg het water beetje bij beetje tijdens het mixen toe totdat je de gewenste zijdezachte textuur hebt.

  4. 4

    Verhit in een antiaanbakpan wat olie en bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

  5. 5

    Maak intussen het slaatje. Spoel de rucola en de komkommer. Snij de komkommer in slierten. Hou enkele slierten apart voor op de burgers. Spoel het witloof en snij middendoor. Snij in heel fijne reepjes. Spoel de radijzen en het groen van de radijzen. Gooi het groen van de radijzen niet weg. Snij de radijzen in plakjes.

  6. 6

    Meng in een kom de mosterd en de dragonazijn en druppel voorzichtig de olie erbij, terwijl je roert. Breng op smaak met peper en zout. Meng alle ingrediënten voor het slaatje door elkaar in een grote kom en maak aan met de vinaigrette.

  7. 7

    Pel de rode ui en snij 'm in fijne ringen. Besmeer het broodje met rode-bietenhummus. Leg er een burger op. Werk af met rode ui, rucola en enkele slierten komkommer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgetteburger met rode-bietenhummus en een slaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!