Carpaccio van courgette met waterkers en pecorino
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Carpaccio van courgette met waterkers en pecorino

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kun je courgette ook rauw eten? Jazeker! Probeer deze carpaccio van rauwe courgette eens, en je bent overtuigd.

Mag het iets meer zijn? Werk de carpaccio dan af met een heerlijke burrata... op en top Italiaans!

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgette, de waterkers en de citroenen. Snij de uiteinden van de courgette af. Maak lange repen van de courgette met behulp van een dunschiller. Rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen.

  2. 2

    Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Meng in een kommetje de olie en de helft van het citroensap onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Schik de repen courgette op een serveerschaal. Verdeel de kappertjes, de waterkers en de pecorino over de carpaccio. Werk af met zwarte peper, zout en geraspte citroenschil. Serveer met een heerlijk vers stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgette, de waterkers en de citroenen. Snij de uiteinden van de courgette af. Maak lange repen van de courgette met behulp van een dunschiller. Rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen.

  2. 2

    Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Meng in een kommetje de olie en de helft van het citroensap onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Schik de repen courgette op een serveerschaal. Verdeel de kappertjes, de waterkers en de pecorino over de carpaccio. Werk af met zwarte peper, zout en geraspte citroenschil. Serveer met een heerlijk vers stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.