Recept

Tomatensaus van Piet Huysentruyt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer deze tomatensaus van Piet Huysentruyt met pasta bij een stukje vis of vlees.

bereiding
  1. 1

    Doe de olijfolie in een ruime pan. De saus zal sneller inkoken, doordat er meer ruimte is om te verdampen.

  2. 2

    Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof de ui en de knoflook aan. Snij de tomaten grof en stoof ze mee aan. Voor de smaak is het belangrijk dat je de tomaten mee aanstooft, zodat de smaken goed in de pot blijven. Gestoofde groenten zijn altijd smaakvoller dan gekookte groenten.

  3. 3

    Doe het water, de groentebouillon en de ketchup erbij. Laat het geheel opkoken en laat 30 à 40 minuten sudderen tot alles één geheel wordt. Laat zeker sudderen zonder deksel, anders kan de saus niet inkoken en blijft het water erin.

  4. 4

    Mix de saus, maar niet te lang. Hoe langer je mixt, hoe meer lucht je erin krijgt en hoe meer de kleur zal verbleken.

  5. 5

    Zeef de saus en breng op smaak met peper, zout en pomodorikruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensaus van Piet Huysentruyt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!