Recept

De tomatensaus van Pascale Naessens

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze tomatensaus gaat recht naar het hart van Pascale Naessens. Ze is gezond, zit boordevol smaak... en draait om pure eenvoud.
Pascale: "Elke vijf minuten voeg ik nieuwe tomaten toe. Daardoor ontwikkelen de aroma's zich op verschillende momenten en wordt de saus veel intenser. Bovendien komt door de hitte het lycopeen in de tomaten makkelijker vrij, wat erg gezond is, zeker in combinatie met kurkuma en zwarte peper."

bereiding
 1. 1

  Pel de knoflook en hak 'm fijn. Spoel en halveer de kerstomaatjes.

 2. 2

  Stoof de knoflook even in wat olijfolie. Voeg een deel van de tomaatjes toe en laat stoven. Voeg na 5 minuten opnieuw een deel van de tomaten toe en doe zo verder tot alle tomaatjes op zijn. Vergeet niet af en toe te roeren. Giet er eventueel een scheutje water bij, dat kookt makkelijker. Laat zowat 25 minuten sudderen.

 3. 3

  Meng de kurkuma met 1 eetlepel olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper. Roer dit door de tomatensaus. Giet er weer een scheut water bij. Je zult zien dat de kurkuma de saus ook wat indikt. Voeg het citroensap toe. Laat alles nog even zachtjes doorkoken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

De tomatensaus van Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!