Recept

Pladijs met kruimige gebakken aardappelen en homemade tartaarsaus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Pladijs is een fantastische vis uit onze Noordzee!

bereiding
 1. 1

  Spoel en halveer de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Giet ze af en laat ze even drogen. Plet ze een beetje met de onderkant van een glas, het aardappelkruim mag er een beetje uitkomen.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olijfolie. Leg de gekneusde aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat, lepel er de hete olijfolie over en bak ze 20 minuten in de oven.

 3. 3

  Dep ondertussen de pladijzen droog met keukenpapier. Bak elke pladijs in 1/4 van de boter aan beide kanten goudbruin, in verschillende pannen of na elkaar. Kruid met peper en zout.

 4. 4

  Draai de aardappelen om op de bakplaat. Bak ze nog 10 minuten in de oven, tot ze een mooi krokant korstje hebben. Zet de pladijzen die 10 minuten mee in de oven.

 5. 5

  Maak nu de tartaarsaus. Pers het sap uit de citroen. Hak de augurken, het ei en de kappertjes fijn en meng alles met de mayonaise en de kruiden. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

 6. 6

  Haal de aardappelen en de pladijs uit de oven en sprenkel de appelazijn en grof zout over de aardappelen. Serveer de pladijs met de aardappelen en de tartaarsaus. Lekker met oerdegelijke kropsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pladijs met kruimige gebakken aardappelen en homemade tartaarsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!