Worstjesspiesjes met klassieke aardappelsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Worstjesspiesjes met klassieke aardappelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Ik hou zelf wel van een aardappelsalade met ongeschilde aardappeltjes, zeker met deze fijne rode exemplaren. Liever geen schil? Pe ze dan voorzichtig na het koken, want dankzij het koken in de schil behouden ze meer smaak. Nog wat champignons over? Vul ze met kruidenboter en gril ze even mee."

bereiding
  1. 1

    Boen de krielaardappeltjes schoon en kook ze met de schil in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitdampen.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij ‘m in halve maantjes. Maak de paprika schoon en snij ‘m in partjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Kleine exemplaren mag je heel laten. Snij de worstjes in stukken. Prik afwisselend een worstje, een stukje rode ui, een partje paprika en een champignon op een spiesje.

  3. 3

    Verhit de barbecue. Bestrijk de spiesjes met olijfolie en gril ze op de barbecue.

  4. 4

    Snipper de krulpeterselie en bieslook fijn. Snij de lente-ui in fijne ringen. Hak de augurkjes grof. Meng de aardappelen met de kruiden, 3/4 van de lente-ui, de augurkjes, de mayonaise, de yoghurt en de mosterd. Schep goed om en kruid met peper en zout. Werk af met de rest van de gesnipperde lente-ui.

  5. 5

    Serveer de worstjesspiesjes met de aardappelsalade. Lekker met een beetje cocktailsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Boen de krielaardappeltjes schoon en kook ze met de schil in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitdampen.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij ‘m in halve maantjes. Maak de paprika schoon en snij ‘m in partjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Kleine exemplaren mag je heel laten. Snij de worstjes in stukken. Prik afwisselend een worstje, een stukje rode ui, een partje paprika en een champignon op een spiesje.

  3. 3

    Verhit de barbecue. Bestrijk de spiesjes met olijfolie en gril ze op de barbecue.

  4. 4

    Snipper de krulpeterselie en bieslook fijn. Snij de lente-ui in fijne ringen. Hak de augurkjes grof. Meng de aardappelen met de kruiden, 3/4 van de lente-ui, de augurkjes, de mayonaise, de yoghurt en de mosterd. Schep goed om en kruid met peper en zout. Werk af met de rest van de gesnipperde lente-ui.

  5. 5

    Serveer de worstjesspiesjes met de aardappelsalade. Lekker met een beetje cocktailsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.