Recept

Kalfsballetjes met courgetti, rode ui en zwarte olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker slanke ovenschotel 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaten in kwartjes en de paprika’s in grove stukken. Pel de sjalotten en snij ze in grove stukken. Leg alles op een met bakpapier beklede ovenplaat. Leg er de ongepelde knoflook bij. Strooi er de oregano over en kruid met peper en zout. Sprenkel er ruim olijfolie over.

  2. 2

    Gaar de groenten 30 minuten in de oven, schep regelmatig om. Haal uit de oven. Duw de knoflook uit de pel en duw alle groenten door de passe-vite. Verwarm de saus en voeg de helft van het basilicum toe.

  3. 3

    Meng het gehakt met de rest van het basilicum. Rol balletjes van het gehakt en bak ze rondom rond in wat olijfolie in een pan.

  4. 4

    Doe de tomatensaus in een ovenschotel, leg er de gehaktballetjes in en strooi er de mozzarella over. Zet in de oven tot de kaas gegratineerd is.

  5. 5

    Snij de courgettes met een spiraalsnijder in sliertjes. Pel de rode ui en snij ’m in jne ringen. Bak de courgettesliertjes kort in 1 eetlepel olijfolie in de wok. Roer er de uiringen en de olijven door en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Werk de balletjes af met nog wat basilicum en serveer er de courgetti bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsballetjes met courgetti, rode ui en zwarte olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!