Recept

Gebakken rode biet met yoghurtdip en gravad lax

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk en gezond visgerecht dat je klaarmaakt in 30 minuten.

bereiding
  1. 1

    Plet de jeneverbessen en de peperkorrels grof in een vijzel of met het lemmet van een mes. Vermeng de kruiden in een kom met suiker en zout. Spoel de helft van de dille, schud droog en hak de blaadjes fijn. Meng met de kruidenmix en schep ongeveer de helft van het mengsel in een platte schaal. Spoel de zalm, dep hem droog en leg hem met de velkant op het zout. Verdeel de rest van het zout over de vis, druk lichtjes aan en laat afgedekt met vershoudfolie trekken in de koelkast.


  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg elke biet op een stuk bakpapier, kruid met zout, peper en tijm, sluit de pakketjes en draai het bakpapier aan de bovenkant samen. Zet de pakketjes op een bakplaat en laat ze 10 minuten opwarmen in de hete oven.

  3. 3

    Neem de zalm voor het serveren uit de marinade, spoel en dep droog. Spoel de resterende dille, schud droog, trek de naalden van de takjes en hak ze fijn. Strooi drie vierde hiervan gelijkmatig over de zalm en snij ’m in plakjes. 


  4. 4

    Spoel de sinaasappel onder heet water, rasp de schil fijn, halveer de vrucht en pers hem uit. Roer de rasp door de yoghurt, samen met het citroensap en breng op smaak met zout, peper en suiker. Doe de yoghurt in een kommetje en strooi de overige dille eroverheen.

  5. 5

    Meng het sinaasappelsap met de honing en de olie. Open de gare pakjes rode biet en druppel het sinaasappelsap eroverheen. Bestrooi met grof zout en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken rode biet met yoghurtdip en gravad lax

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!