Pizza met venkelworst, ricotta en compote van gele tomaten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pizza met venkelworst, ricotta en compote van gele tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pizza met worst is heerlijk met een groene salade met rucola. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de gele tomaatjes in een steelpannetje met 50 milliliter water, de wittewijnazijn, de suiker en het zout en laat zacht sudderen tot je een mooie compote krijgt. Voeg indien nodig nog wat extra water toe.

  2. 2

    Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bestrijk met de ricotta, kruid met peper en zout en wat verse tijm.

  3. 3

    Snij de venkel in stukjes en leg ze op de pizza. Duw het vlees uit de venkelworstjes en leg ze op de pizza. Lepel er de tomatencompote tussen.

  4. 4

    Bak de pizza’s zo’n 12 tot 15 minuten in de oven. Werk af met venkelgroen en wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de gele tomaatjes in een steelpannetje met 50 milliliter water, de wittewijnazijn, de suiker en het zout en laat zacht sudderen tot je een mooie compote krijgt. Voeg indien nodig nog wat extra water toe.

  2. 2

    Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bestrijk met de ricotta, kruid met peper en zout en wat verse tijm.

  3. 3

    Snij de venkel in stukjes en leg ze op de pizza. Duw het vlees uit de venkelworstjes en leg ze op de pizza. Lepel er de tomatencompote tussen.

  4. 4

    Bak de pizza’s zo’n 12 tot 15 minuten in de oven. Werk af met venkelgroen en wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.