Recept

Vrijdagse couscous met groenten en kip

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Couscous staat in zowat elk Marokkaans gezin op het menu op vrijdag. Lezeres Ouafae vertelt ons hoe zij 'm maakt. Ook het stomen van de couscous is een heel ritueel. 

Begin wel op tijd met het weken van de kikkererwten: die moeten een nachtje in koud water staan.

bereiding
 1. 1

  Laat de gedroogde kikkererwten een nachtje weken in een kom met veel koud water.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Braad eerst de kip aan met de ui in een ruime, diepe pan met olijfolie. Doe, wanneer de ui zacht is, alle specerijen erbij. Laat 2 minuten aanstoven. Voeg 500 ml water toe. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe. Laat alles 10 minuten garen, haal de kip uit de pan en leg de boutjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven zodat ze mooi kleuren.

 3. 3

  Maak alle groenten schoon. Snij de koriander en de tomaat fijn. Snij de overige groenten grof, in grote stukken. Doe de koriander, tomaat en de andere groenten in de pan bij de kikkererwten (waarin je ook de kip aangebakken hebt) en laat 25 à 30 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

 4. 4

  Meng de couscous met de olie en stoom ‘m 7 minuten in een couscoussière (als je die niet hebt, lukt het ook in een fijne zeef boven een kookpot met water). Meng de gestoomde couscous in een grote kom met 250 ml koud water. Laat 2 à 4 minuten staan. Doe alles opnieuw in de couscoussière en stoom weer 7 minuten. Doe het opnieuw in een grote kom en voeg 250 ml koud water toe en wat zout. Stoom voor de derde keer 7 minuten.

 5. 5

  Serveer in een mooie schaal de couscous met daarbovenop de groenten en de kip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vrijdagse couscous met groenten en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!