Recept

Kalfsmedaillon met krieltjes en tuinbonensalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets smaakt meer naar lente dan een portie lekkere krieltjes in combinatie met een smaakvol stukje vlees. Doe daar nog een beetje van deze tuinbonensalsa bij en je zit he-le-maal goed!

bereiding
  1. 1

    Haal de tuinbonen uit de boon. Kook de tuinbonen 2 tot 3 minuten in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water. Haal de vliesjes van de tuinbonen.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pers 1 helft uit. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Hak de ansjovis, de kappertjes, de peterselie en het basilicum fijn en haal de blaadjes van de tijm.

  3. 3

    Meng de tuinbonen met de sjalot, knoflook, ansjovis, kappertjes, peterselie, basilicum, tijm, de geraspte citroenschil, 3 eetlepels olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en eventueel nog wat zout.

  4. 4

    Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water en hou ze warm.

  5. 5

    Smelt een klontje boter in een pan en bak de kalfsmedaillons in enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat rusten onder aluminiumfolie.

  6. 6

    Bak de krieltjes kort aan in een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer de kalfsmedaillons met de tuinbonensalsa en de krieltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsmedaillon met krieltjes en tuinbonensalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!