In de oven gestoofde octopus met tomaten en venkel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

In de oven gestoofde octopus met tomaten en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heb jij al eens octopus klaargemaakt? Heerlijk in de oven! 

bereiding
  1. 1

    Spoel de octopus goed en snij in grote stukken. Maak de knoflook, wortelen, uien en selder schoon en snij in grove stukken. Fruit de groenten aan in wat olijfolie, voeg de octopus toe en blus met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen.

  2. 2

    Dek de pan af met een stukje bakpapier en plaats er een bord op zodat het vocht in de pan kan blijven. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten onder deksel zachtjes garen.

  3. 3

    Maak intussen de tomaten en venkel schoon en snij ze in fijne plakken. Leg ze in een ovenschaal. Leg er de gestoofde octopus bij. Kruid met peper, zout, rozemarijn en venkelzaadjes, sprenkel er royaal olijfolie over en zet nog 25 minuten in de oven tot alles gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de octopus goed en snij in grote stukken. Maak de knoflook, wortelen, uien en selder schoon en snij in grove stukken. Fruit de groenten aan in wat olijfolie, voeg de octopus toe en blus met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen.

  2. 2

    Dek de pan af met een stukje bakpapier en plaats er een bord op zodat het vocht in de pan kan blijven. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten onder deksel zachtjes garen.

  3. 3

    Maak intussen de tomaten en venkel schoon en snij ze in fijne plakken. Leg ze in een ovenschaal. Leg er de gestoofde octopus bij. Kruid met peper, zout, rozemarijn en venkelzaadjes, sprenkel er royaal olijfolie over en zet nog 25 minuten in de oven tot alles gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.