Recept

Bonensalade met paprika, octopus en knoflookciabatta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zomerse salade met bonen, octopus en ciabatta. 

bereiding
  1. 1

    Pel de helft van de knoflook en de rode ui. Snij de knoflook fijn en de rode ui in halve maantjes. Verwijder de pitjes van de paprika's en snij in ringen.

  2. 2

    Stoof de knoflook, de rode ui en de paprika's kort aan in 2 eetlepels olijfolie. Laat de witte canellibonen even uitlekken en voeg ze toe. Voeg de harissa toe en meng even goed door.

  3. 3

    Doe de paprikamengeling in een schaal en laat wat afkoelen. Hak de groene kruiden fijn.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de overige knoflook en mix het samen met 2/3de van de groene kruiden en 3 eetlepels olijfolie tot een lichte, olie-achtige pesto.

  5. 5

    Snij het ciabattabrood in sneetjes en bestrijk het met de pesto. Laat de sneetjes brood enkele minuten roosteren in de oven of in een grillpan.

  6. 6

    Spoel de octopustentakels onder koud water en dep ze droog. Bestrijk een grillpan met 1 eetlepel olijfolie en grill de octopus 4 à 5 minuten aan alle kanten tot hij mooi goudbruin is. Laat de kleine tentakels heel en snij de grote tentakels in even grote stukken als de kleine tentakels.

  7. 7

    Pluk de bladeren van de radicchio, spoel en droog ze. Hak de radicchio grof, meng ’m onder de paprikamengeling en kruid het geheel met peper en zout. Schik er de octopus bij en serveer met de knoflookciabatta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bonensalade met paprika, octopus en knoflookciabatta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!