Franse klassieker: moules marinières
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Franse klassieker: moules marinières

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze mosselen zijn heerlijk met een stukje brood en klaar in 25 minuten!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Hak de peterselie grof.

  2. 2

    Verhit een grote kookpot op het vuur. Voeg de mosselen, de ui, de knoflook, de peterselie, de boter en de witte wijn toe. Kruid met peper. Dek af en laat 5 tot 8 minuten garen op hoog vuur.

  3. 3

    Schud halverwege de kooktijd de mosselen goed op, kruid opnieuw met peper. Zorg dat alle mosselen open zijn, maar laat ze zeker niet langer dan nodig op het vuur staan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Hak de peterselie grof.

  2. 2

    Verhit een grote kookpot op het vuur. Voeg de mosselen, de ui, de knoflook, de peterselie, de boter en de witte wijn toe. Kruid met peper. Dek af en laat 5 tot 8 minuten garen op hoog vuur.

  3. 3

    Schud halverwege de kooktijd de mosselen goed op, kruid opnieuw met peper. Zorg dat alle mosselen open zijn, maar laat ze zeker niet langer dan nodig op het vuur staan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.