Recept

Franse klassieker: heldere uiensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De typische smaak van deze Franse klassieker verkrijg je door de ui op een zacht vuur te karamelliseren. Ga zeker niet overhaast te werk. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Pel de uien en snij ze in reepjes. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Smelt de boter, voeg de ui toe en laat op een zacht vuur garen. Zorg dat de ui niet aanbrandt. Voeg de knoflook en de bloem toe en laat nog 2 minuten meebakken. Overgiet met de bouillon, voeg de tijm en de laurier toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij het stokbrood in plakken, beleg met de gemalen kaas en gratineer ze in de oven.

  4. 4

    Schep de soep in kommen en leg op de soep een gegratineerd broodje. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Franse klassieker: heldere uiensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!