Franse klassieker: heldere uiensoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Franse klassieker: heldere uiensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De typische smaak van deze Franse klassieker verkrijg je door de ui op een zacht vuur te karamelliseren. Ga zeker niet overhaast te werk. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Pel de uien en snij ze in reepjes. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Smelt de boter, voeg de ui toe en laat op een zacht vuur garen. Zorg dat de ui niet aanbrandt. Voeg de knoflook en de bloem toe en laat nog 2 minuten meebakken. Overgiet met de bouillon, voeg de tijm en de laurier toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij het stokbrood in plakken, beleg met de gemalen kaas en gratineer ze in de oven.

  4. 4

    Schep de soep in kommen en leg op de soep een gegratineerd broodje. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Pel de uien en snij ze in reepjes. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Smelt de boter, voeg de ui toe en laat op een zacht vuur garen. Zorg dat de ui niet aanbrandt. Voeg de knoflook en de bloem toe en laat nog 2 minuten meebakken. Overgiet met de bouillon, voeg de tijm en de laurier toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij het stokbrood in plakken, beleg met de gemalen kaas en gratineer ze in de oven.

  4. 4

    Schep de soep in kommen en leg op de soep een gegratineerd broodje. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.