Mango sticky rice
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mango sticky rice

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mango, kleverige rijst en een vleugje kokos, het dé basisingrediënten om dit geslaagde Thaise recept mee te maken. Simpel en oh zo lekker!

bereiding
  1. 1

    Spoel de rijst een paar keer onder koud water.

  2. 2

    Doe de kokosmelk en 100 mililiter water in een steelpannetje en warm op. Voeg de rietsuiker, steranijs, rijst en een snuifje zout toe. Laat de rijst 15 minuten garen in de kokosmelk. Roer regelmatig in de pan.

  3. 3

    Schep de rijst daarna in kommetjes en laat wat afkoelen.

  4. 4

    Snij de mango in fijne reepjes en verdeel over de kommetjes rijst. Strooi er tot slot wat zwarte sesamzaadjes overheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de rijst een paar keer onder koud water.

  2. 2

    Doe de kokosmelk en 100 mililiter water in een steelpannetje en warm op. Voeg de rietsuiker, steranijs, rijst en een snuifje zout toe. Laat de rijst 15 minuten garen in de kokosmelk. Roer regelmatig in de pan.

  3. 3

    Schep de rijst daarna in kommetjes en laat wat afkoelen.

  4. 4

    Snij de mango in fijne reepjes en verdeel over de kommetjes rijst. Strooi er tot slot wat zwarte sesamzaadjes overheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.