Spicy papajasalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spicy papajasalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In een wip klaar en met verse ingrediënten, wat wil een mens nog meer? Deze pittige salade smaakt ook heerlijk als bijgerecht of met een beetje rijst erbij.

bereiding
  1. 1

    Belangrijk: in dit gerecht worden de boontjes rauw toegevoegd en dus niet geblancheerd: een typisch Thais gebruik.

  2. 2

    Schil de papaja en maak er met een spiraalsnijder fijne sliertjes van. Je kunt de papaja eventueel ook raspen. Doe hetzelfde met de wortelen. Leg de groenten 20 minuten in ijskoud water. Laat daarna goed uitlekken.

  3. 3

    Snij de boontjes in stukjes van 3 centimeter en halveer de kerstomaatjes. Plet in een vijzel de knoflook met de rode peper, palmsuiker en een handvol kerstomaatjes. Breng op smaak met het citroensap en de vissaus.

  4. 4

    Schep deze 'saus' onder de wortelen, papaja en resterende kerstomaatjes. Hussel alles goed door elkaar. Werk het gerecht af met de pinda's.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Belangrijk: in dit gerecht worden de boontjes rauw toegevoegd en dus niet geblancheerd: een typisch Thais gebruik.

  2. 2

    Schil de papaja en maak er met een spiraalsnijder fijne sliertjes van. Je kunt de papaja eventueel ook raspen. Doe hetzelfde met de wortelen. Leg de groenten 20 minuten in ijskoud water. Laat daarna goed uitlekken.

  3. 3

    Snij de boontjes in stukjes van 3 centimeter en halveer de kerstomaatjes. Plet in een vijzel de knoflook met de rode peper, palmsuiker en een handvol kerstomaatjes. Breng op smaak met het citroensap en de vissaus.

  4. 4

    Schep deze 'saus' onder de wortelen, papaja en resterende kerstomaatjes. Hussel alles goed door elkaar. Werk het gerecht af met de pinda's.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.