Chocolade-mascarponemousse met amarenakersen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocolade-mascarponemousse met amarenakersen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een simpele chocolademousse kan smaken, maar deze variant met mascarpone en amarenakersen is een échte topper!

bereiding
  1. 1

    Smelt de witte chocolade au bain-marie. Verwarm de melk in een ander kommetje.

  2. 2

    Week het gelatineblaadje in koud water. Knijp het uit en los de gelatine op in de opgewarmde melk. Spatel de melk met de gelatine door het chocolademengsel.

  3. 3

    Roer de mascarpone los. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker en de vanillesuiker met de keukenrobot in 10 minuten tot een schuimig wit beslag. Meng er de mascarpone en de gesmolten chocolade door.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het chocolade-mascarponemengsel. Verdeel de mousse over glaasjes en zet 2 à 3 uur in de koelkast. Lepel er vlak voor het serveren de amarenakersen over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de witte chocolade au bain-marie. Verwarm de melk in een ander kommetje.

  2. 2

    Week het gelatineblaadje in koud water. Knijp het uit en los de gelatine op in de opgewarmde melk. Spatel de melk met de gelatine door het chocolademengsel.

  3. 3

    Roer de mascarpone los. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker en de vanillesuiker met de keukenrobot in 10 minuten tot een schuimig wit beslag. Meng er de mascarpone en de gesmolten chocolade door.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het chocolade-mascarponemengsel. Verdeel de mousse over glaasjes en zet 2 à 3 uur in de koelkast. Lepel er vlak voor het serveren de amarenakersen over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.