Recept

Quesadilla's met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze hartig gevulde wraps met kip kun je, behalve in de pan, ook perfect op de barbecue bereiden.

bereiding
  1. 1

    Snij de ontbeende kippendijen in fijne reepjes en bak ze in olijfolie in een hete antikleefpan.

  2. 2

    Spoel de limoenen, rasp de schil en pers de vruchten. Pel en rasp de knoflook. Maak de chilipepers schoon en rasp ze fijn. Pel en rasp de sjalotten. Maak de paprika’s schoon en rasp ze grof.

  3. 3

    Voeg de sjalotten en paprika’s toe aan het gekleurde vlees en bak tot de groenten wat glazig zijn.

  4. 4

    Laat de knoflook en chilipeper even meebakken tot de rauwe smaak verdwenen is.

  5. 5

    Haal de pan van het vuur en breng de quesadillavulling op smaak met een snuifje peper, zout en de limoenschil. Meng er de cheddar onder.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 150°C. Doe wat vulling op elke wrap en vouw de wraps dicht tot halve manen. Bak alle quesadilla's kort en krokant in een antikleefpan. Hou de gebakken quesadilla's warm in de oven tot ze allemaal gebakken zijn en de kaas mooi gesmolten is.

  7. 7

    Spoel ondertussen de tomaten en snij ze in kwartjes. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie, het limoensap en de koriander. Serveer de quesadilla's met de tomaten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quesadilla's met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!