Recept

Frambozentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een heerlijke taart met frambozen scoor je altijd! 

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met de boter. Splits de eieren. Maak een kuiltje en doe er 1 eidooier in. Voeg er een klein beetje ijswater aan toe. Voeg een snuif zout toe. Meng goed. Kneed tot een bol en wikkel die in vershoudfolie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Maak de banketbakkersroom. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de volle melk op een zacht vuur. Voeg de zaadjes van 1 vanillestokje toe. Meng de overige 2 eidooiers met het maïszetmeel en 75 gram rietsuiker. Voeg beetje bij beetje de melk toe en meng. Blijf opkloppen op een laag vuur tot de pudding gebonden is. Klop er de gelatineblaadjes onder en giet over in schaal. Dek af met vershoudfolie en laat opstijven in de koelkast of vriezer.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm (28 cm) in met koolzaadolie en bestrooi met bloem. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Druk aan. Bedek met bakpapier en leg er bakparels op. Bak 20 minuten blind voor in de oven.

  4. 4

    Meng de rest van de rietsuiker met 4 eetlepels water en zet op het vuur. Hak de gezouten pistachenoten grof en voeg toe aan het suikermengsel. Stort het mengsel uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat afkoelen tot het hard wordt.

  5. 5

    Klop de room op tot slagroom. Klop de banketbakkersroom los en meng voorzichtig met de slagroom. Zo krijg je een crème diplomat. Vul de taart met de crème en werk af met frambozen.

  6. 6

    Stamp de praliné van pistache in de vijzel en verdeel over de taart. Werk af met geraspte limoenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frambozentaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!