Heerlijk frisse citroentaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Heerlijk frisse citroentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Veerle: "Citroen en limoen, dat is echt mijn dochtertje Lou haar ding. Daarom bak ik sinds enkele jaren citroentaart voor haar verjaardag."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het deeg met het bakpapier in een ronde taartvorm, druk stevig aan en doorprik enkele keren met een vork. Leg er een vel bakpapier met bakparels bovenop en bak 10 minuten blind voor in de oven. Haal uit de oven en verwijder de blinde vulling en het bovenste vel bakpapier.

  2. 2

    Spoel de citroenen. Rasp de schil en pers ze uit. Meng de eieren met de suiker en de room. Voeg de citroenschil en het citroensap toe.

  3. 3

    Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Verdeel de citroencrème over de taartbodem. Bak de taart 35 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het deeg met het bakpapier in een ronde taartvorm, druk stevig aan en doorprik enkele keren met een vork. Leg er een vel bakpapier met bakparels bovenop en bak 10 minuten blind voor in de oven. Haal uit de oven en verwijder de blinde vulling en het bovenste vel bakpapier.

  2. 2

    Spoel de citroenen. Rasp de schil en pers ze uit. Meng de eieren met de suiker en de room. Voeg de citroenschil en het citroensap toe.

  3. 3

    Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Verdeel de citroencrème over de taartbodem. Bak de taart 35 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.