Recept

Pilavrijst met gebraden kip en wortelpickles

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een eenvoudig kipgerechtje met zelf gefermenteerde worteltjes. Topidee!

bereiding
  1. 1

    Spoel de wortelen en snij ze in lange plakjes. Meng met de gember, munt en sinaasappelschil. Schep in schone confituurpotten en druk aan. Vul de potten tot max. 2 cm onder de rand.

  2. 2

    Warm de suiker op in de zoutoplossing. Schenk ze in de potten tot deze tot 2 cm onder de rand gevuld zijn en de groenten net onder water staan. Sluit de pot goed af. Laat 5 à 7 dagen staan op een donkere plaats op kamertemperatuur. Draai de eerste dagen steeds het deksel even open, zodat gassen die tijdens het fermenteren ontstaan, kunnen ontsnappen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrooi de kip met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Giet een flinke scheut balsamicoazijn in de buikholte van de kip, kruid met peper en zout en schuif 1.10 uur in de oven.

  4. 4

    Knip een cirkel uit bakpapier die iets groter is dan de bodem van een ovenvaste pan. Knip een klein gaatje in het midden om de stoom door te laten. Bak de ui 4 à 6 minuten in olie. Roer de rijst, het kaneelstokje, de steranijs, citroenrasp en wat peper en zout erdoor. Roerbak de rijst enkele minuten. Schenk 550 ml heet water erbij en breng aan de kook. Neem van het vuur, dek af met het bakpapier en zet 20 à 25 min. in de oven tot de rijst zacht is en het water bijna volledig verdampt.

  5. 5

    Maak de prei schoon en snij in ringen. Roerbak kort in een beetje zonnebloemolie. Kruid met peper en zout. Spoel de waterkers en laat goed uitlekken.

  6. 6

    Neem de pan uit de oven en laat de pilav 5 minuten staan. Verwijder het bakpapier en roer de rijst los met een vork. Proef en voeg indien nodig peper en zout toe. Roer ten slotte de gehakte noten en geroerbakte prei en preischeutjes eronder en serveer met de in stukken gesneden braadkip en waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pilavrijst met gebraden kip en wortelpickles

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!