Volle winterminestrone
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Volle winterminestrone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bord vol energie!

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en hak ‘m grof. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Spoel de selder en snij in boogjes. Pel en hak de kno ook. Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en stoof de groenten glazig in 10 à 15 minuten.

  2. 2

    Doe de tomatenblokjes, de witte wijn, de bouillon en het kruidentuiltje erbij. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Doe de bonen in een vergiet, spoel ze en laat uitlekken. Maak de bladeren van de groene kool los, verwijder de dikke nerf en scheur de bladeren in stukjes.

  4. 4

    Voeg de pasta en de groene kool toe en laat nog 10 minuten verder garen of tot de pasta al dente is. Doe de bonen bij de soep en laat enkele minuten mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over borden of kommen en werk af met enkele blaadjes vers basilicum. Serveer met parmezaan en pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en hak ‘m grof. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Spoel de selder en snij in boogjes. Pel en hak de kno ook. Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en stoof de groenten glazig in 10 à 15 minuten.

  2. 2

    Doe de tomatenblokjes, de witte wijn, de bouillon en het kruidentuiltje erbij. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Doe de bonen in een vergiet, spoel ze en laat uitlekken. Maak de bladeren van de groene kool los, verwijder de dikke nerf en scheur de bladeren in stukjes.

  4. 4

    Voeg de pasta en de groene kool toe en laat nog 10 minuten verder garen of tot de pasta al dente is. Doe de bonen bij de soep en laat enkele minuten mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over borden of kommen en werk af met enkele blaadjes vers basilicum. Serveer met parmezaan en pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.