Recept

Zalmvissticks met ovenfrietjes en tartaarsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze kinderfavoriet (en, we geven het toe, ook een van onze favoriete recepten!) zet je voor 4,50 euro per persoon op tafel. Een budgetvriendelijk visrecept, dus!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en snij ze in frietjes van ± 1 cm dik. Spoel en dep ze droog met een handdoek. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de frietjes erover. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de frietjes in zo’n 30 minuten gaar. Schep regelmatig een keer om, zodat ze overal mooi bruin worden.

  2. 2

    Hak de noten fijn en maal ze in de blender. Snij de zalm in stukken van 2 cm breed. Zet drie kommetjes klaar: eentje met de bloem, peper en zout, eentje met de twee losgeklopte eieren en eentje met de fijngemalen noten. Wentel de stukken zalm eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door de fijngehakte nootjes. Bak de stukken zalm rondom rond krokant in een pan met olijfolie.

  3. 3

    Hak de kruiden voor de tartaarsaus fijn en meng door de mayonaise. Giet er een scheutje water bij indien je de saus vloeiender wilt maken.

  4. 4

    Spoel de sla en de tomaatjes en laat uitlekken. Halveer de tomaten. Verwijder de dikke nerven uit de sla en scheur grote bladeren in stukken.

  5. 5

    Haal de frietjes uit de oven en serveer ze samen met de krokante zalm, het slaatje en de tartaarsaus. Lekker met extra dille erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmvissticks met ovenfrietjes en tartaarsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!