Ovenfrietjes met amandel-knoflook-pecorinokorstje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenfrietjes met amandel-knoflook-pecorinokorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfs zonder frietketel kun je knapperige, goudbruine frietjes maken. Deze frietjes maak je in de oven of in de airfryer of heteluchtfriteuse.

Varieer zeker ook eens met deze smaakmakers:

-pimentonvlokken voor een pikante, gerookte-paprikasmaak. Doe deze er wel pas na het bakken op. 

-gemalen komijn, eventueel gemengd met wat komijnzaadjes

-oregano en parmezaan

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in dikke frietjes, spoel ze in water en dep goed droog.

  2. 2

    Doe het amandelpoeder, de pecorino, het lookpoeder, 3 eetlepels olijfolie, wat peper en zout in een kom en meng goed met de frietjes.

  3. 3

    Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 minuten of tot ze goudbruin zijn in de oven.

In de airfryer
  1. 1

    Leg de helft van de frietjes in het mandje van de heteluchtfriteuse en bak 15 minuten op 190°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in dikke frietjes, spoel ze in water en dep goed droog.

  2. 2

    Doe het amandelpoeder, de pecorino, het lookpoeder, 3 eetlepels olijfolie, wat peper en zout in een kom en meng goed met de frietjes.

  3. 3

    Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 minuten of tot ze goudbruin zijn in de oven.

In de airfryer
  1. 1

    Leg de helft van de frietjes in het mandje van de heteluchtfriteuse en bak 15 minuten op 190°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.