
Ovenfrietjes met amandel-knoflook-pecorinokorstje
Zelfs zonder frietketel kun je knapperige, goudbruine frietjes maken. Deze frietjes maak je in de oven of in de airfryer of heteluchtfriteuse.
Varieer zeker ook eens met deze smaakmakers:
-pimentonvlokken voor een pikante, gerookte-paprikasmaak. Doe deze er wel pas na het bakken op.
-gemalen komijn, eventueel gemengd met wat komijnzaadjes
-oregano en parmezaan
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in dikke frietjes, spoel ze in water en dep goed droog.
-
2
Doe het amandelpoeder, de pecorino, het lookpoeder, 3 eetlepels olijfolie, wat peper en zout in een kom en meng goed met de frietjes.
-
3
Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 minuten of tot ze goudbruin zijn in de oven.
In de airfryer
-
1
Leg de helft van de frietjes in het mandje van de heteluchtfriteuse en bak 15 minuten op 190°C.