Recept

Krokant gebakken kip met Blackwellsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze krokante kip met een heerlijk sausje wordt sowieso een nieuwe favoriet. 

bereiding
  1. 1

    Meng 500 ml water met de melk. Pers er de citroen in uit en leg de citroenhelften in de pot. Schil de schorseneren en snij de achterkant weg. Snij ze in stukken van 3 cm en leg ze meteen in het melkwater. Breng aan de kook en laat ze in 15 minuten beetgaar koken.

  2. 2

    Snipper de ui en pers de knoflook. Maak de oesterzwammen schoon en scheur grote exemplaren in twee. Bak de oesterzwammen in boter kort aan. Doe er de ui en knoflook bij en laat 3 minuten mee stoven.

  3. 3

    Kruid de kipfilets met de kippenkruiden. Haal ze eerst door wat bloem, dan door de geklutste eieren en tot slot door de panko. Bak ze goudbruin en gaar in olijfolie. Haal ze uit de pan en hou warm.

  4. 4

    Blus de pan met de wijn en laat inkoken. Giet er de runderbouillon bij en voeg de room en pickles toe. Kruid de Blackwellsaus met peper en zout. Roer er een paar klontjes koude boter door en laat even inkoken.

  5. 5

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet de schorseneren af en laat uitlekken. Doe ze bij de oesterzwammen en laat even mee bakken. Kruid met peper en zout. Roer er de peterselie onder. Snij de kipfilets in plakken. Serveer met de pasta, groenten en de Blackwellsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokant gebakken kip met Blackwellsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!