Recept

Zalmburgers met bloemkool-pastinaakstoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt: Voor de kinderen snij ik soms nog een extra aardappel bij de puree, dat maakt ‘m net iets smeuïger. Voor ons mogen het gewoon 100% groenten zijn.

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm in blokjes. Schil de gember en rasp fijn. Snipper de lente-ui en de koriander fijn. Doe de gember samen met de dille, koriander, lente-ui en de zalmblokjes in de blender en mix fijn. Breng op smaak met limoensap en -rasp, peper en zout en mix nog een keertje.

  2. 2

    Verdeel de zalmpuree in 4 gelijke delen en vorm er burgers van. Laat ze 10 minuten opstijven in de koelkast. Roer de zure room los met de mosterd, honing en kruid met peper en zout. Zet tot gebruik weg in de koelkast.

  3. 3

    Verdeel de bloemkool in roosjes, schil de pastinaken en snij in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp met de mascarpone, peper, zout en nootmuskaat fijn tot een smeuïge puree.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmburgers aan beide kanten goudbruin en gaar.

  5. 5

    Serveer de bloemkool-pastinaakpuree met de zalmburgers en serveer er de zure room dressing bij. Werk af met een blaadje peterselie of koriander. Geef er optioneel nog een partje citroen of limoen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!