Recept

Orecchiette met prei, tongfilets en dillesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke pasta met vis, ideaal voor op je kerstmenu. 

bereiding
  1. 1

    Halveer de prei in de lengte en verwijder de buitenste drie bladeren. Spoel de prei en de wortel grondig. Leg de preistukken met de snijkant naar beneden in een pan met hete olijfolie en bak ze lichtjes bruin. Draai om en laat op een zacht vuur bakken tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Kruid de tongfilets met peper en zout. Wentel ze door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Bak ze in olijfolie mooi goudbruin en krokant.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Fruit de geperste knoflook en de kappertjes in olijfolie. Voeg de dille, de room en de wijn toe en laat op zacht vuur zachtjes pruttelen totdat de alcohol verdampt is. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en roer er de saus door.

  4. 4

    Haal de prei uit de pan, laat even uitlekken en leg ze met de snijkant op de borden. Verdeel er de pasta over, leg op elk bord 2 tongfilets en werk af met 2 rivierkreeftjes en de mosterdblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met prei, tongfilets en dillesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!