Recept

Open lasagne met pompoen, savooikool en notencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestje op de planning? Maak eens een open lasagne voor een echt wauw-effect! 

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen en snij in dunne ronde plakjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Blancheer ook de koolbladeren in lichtgezouten water en laat uitlekken op keukenpapier. Steek er met een uitsteekvorm rondjes uit die even groot zijn als de plakjes pompoen.

  2. 2

    Rol het deeg uit en steek er rondjes uit van dezelfde grootte. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water en leg ze daarna op een vochtige keukenhanddoek.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen. Snij de helft van de kervel heel fijn en meng door de ricotta, samen met de citroenrasp. Kruid met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de havervlokken samen met de hazelnoten en de rozemarijn goudbruin en krokant. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Maak op elk bord een lasagnetorentje. Begin met een plakje pompoen, lepel daarop wat ricotta, leg er een pastavelletje op, strooi er wat crumble en kervel over. Leg er een blaadje savooikool op. Herhaal en eindig met een pompoenplakje, notencrumble en kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Open lasagne met pompoen, savooikool en notencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!