Recept

Lasagne met pompoen, bospaddenstoelen en truffel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chique lasagne

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de (ongeschilde) pompoen in grote, min of meer rechthoekige stukken. Verwijder de pitten. Wrijf de pompoen in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ‘m 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de bouillon met de tijm, rozemarijn, laurier en de peperbolletjes en laat op een zacht vuurtje trekken. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Stoof ze glazig in een pan met boter. Blus met de wijn en laat droogkoken. Doe er dan de gezeefde bouillon bij en de room. Laat inkoken tot de helft. Breng de saus op smaak met peper en zout. Doe er 20 g van de truffelschilfers bij en mix goed glad.

  3. 3

    Maak de bospaddenstoelen schoon en bak ze kort in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Halveer de lasagnevellen. Schil de geroosterde pompoen en snij ‘m in plakken, ongeveer zo groot als de lasagnevellen.

  4. 4

    Leg een plakje pompoen in het midden van een bord. Bestrooi met 1 kl parmezaan. Leg er een half lasagnevel op en maak daar een plooitje in, zodat je volume krijgt.

  5. 5

    Leg er weer een plakje pompoen op, een lepeltje parmezaan, wat bospaddenstoelen en een vel lasagne. Herhaal nog een keer. Tot hier kun je het gerecht vooraf klaarmaken. Dek de bordjes af met aluminiumfolie.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 175°C. Zet de bordjes een kwartier in de oven om op te warmen. Verwarm intussen ook de truffelsaus op een heel zacht vuurtje of au bain-marie. Verwijder de aluminiumfolie en lepel wat saus over de lasagne. Werk af met enkele blaadjes spinazie, de rest van de truffelschilfers en de kastanje die je over het gerechtje raspt. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met pompoen, bospaddenstoelen en truffel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!