Recept

Ovenschotel met zoete aardappelpuree, lamsgehakt en fetakaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zei er iemand feta? Probeer zelf deze geweldige gehaktovenschotel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze in licht gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en stamp ze tot een smeuïge puree. Meng er de roomboter onder. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Snipper ook de helft van de munt. Doe ze samen met het lamsgehakt, de ras el hanout, harissa, komijnpoeder en peper en zout in een grote mengkom. Meng alles goed onder elkaar en maak er köfteballetjes van.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en bak de köfte 3 minuten goudbruin aan elke kant. Schep de zoete aardappelpuree over in een ovenschaal en leg er de köfte bij. Kruimel er de fetakaas over en bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de ovenschotel uit de oven en werk af met verse muntblaadjes en eventueel chilipoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met zoete aardappelpuree, lamsgehakt en fetakaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!