Recept

Pulled pork-burger

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Door de marinade met het bruine bier krijgt deze Amerikaanse klassieker een Belgische twist in dit recept van Piet Huysentruyt. Opgelet: het vlees moet 8 uur garen en een nachtje marineren.

 

bereiding
 1. 1

  Maak de pulled pork. Kruid de varkensnek met de suiker, peper en zout. Doe de varkensnek in een vershoudzak, voeg het bruin bier erbij en laat 1 nacht marineren in de koelkast.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 100°C. Doe het vlees samen met de marinade in een gietijzeren stoofpot met deksel. Plaats de stoofpot in de oven en laat 8 tot 10 uur garen tot het vlees uit elkaar valt.

 3. 3

  Maak de rodekool. Spoel de verse tijm. Spoel de rodekool en snij ‘m in fijne slierten. Doe de rodekool in een kom en voeg het bruin bier, de balsamicoazijn, de suiker, de tijm en de laurier toe. Laat enkele uren marineren.

 4. 4

  Maak de appelmoes. Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Snij in kleine blokjes. Smelt wat boter in een grote stoofpot. Voeg de appel en de suiker toe. Roer goed om en laat enkele minuten stoven. Voeg de kaneel toe en meng. Giet een scheutje water in de pot zodat de appelstukjes niet droog komen te staan. Doe het deksel op de pot en laat 10 tot 12 minuten garen. Pureer de appelen met een aardappelstamper tot appelmoes. Voeg eventueel wat extra suiker toe.

 5. 5

  Haal na 8 tot 10 uur garen het vlees uit de oven. Leg het vlees op een snijplank en trek het met 2 vorken uit elkaar in reepjes. Voeg wat braadvocht toe aan het vlees om het extra sappig te maken.

 6. 6

  Maak de hamburgers. Snij 4 schijfjes van de terrine van eendenlever. Leg de plakken spek tussen 2 vellen keukenpapier en bak ze in 1 tot 2 minuten krokant in de microgolfoven. Toast de hamburgerbroodjes. Beleg elk hamburgerbroodje met 1 eetlepel gemarineerde rodekool, wat pulled pork, een plak oude comtékaas, een schijfje eendenleverterrine, 1 eetlepel appelmoes en een krokant plakje spek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pulled pork-burger

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!