Recept

Cappuccino van karnemelk met wit bier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit soepje van Piet Huysentruyt is er eentje van de bovenste plank. Je maakt er ongetwijfeld indruk mee op je gasten. 

bereiding
  1. 1

    Maak de aardappelpuree. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Dompel ze onder in koud water. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet de aardappelen af, doe de boter er bij en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Maak de cappuccino. Pel en pers de knoflook. Neem 8 eetlepels aardappelpuree en voeg de karnemelk, 100 milliliter witbier en de knoflook toe. Mix met een staafmixer tot een dikke soep. Voeg de groentebouillon toe en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de boschampignons en snij ze in stukjes. Smelt boter in een pan en bak de boschampignons. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de gerookte eend in blokjes. Smelt boter in een pan en bak de blokjes gerookte eend krokant. Voeg de panko toe en bak nog even door. De panko zal het vet opslorpen en ook krokant worden.

  5. 5

    Verdeel de boschampignons over 4 grote bolle theekoppen. Schenk er de warme soep over. Werk af met de crunch van panko en gerookte eend. Schenk het flesje bier met een mooie schuimkraag uit in een glas. Schep een soeplepel van het bierschuim en werk de cappuccino af met het bierschuim.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cappuccino van karnemelk met wit bier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!