Recept

Cappuccino van champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer je soep eens als een cappuccino. Dit gerecht van Piet Huysentruyt is ideaal voor op je feestmenu. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de champignons en schik ze op een handdoek. Snij ze in vieren of in zessen naargelang de grootte. Verhit de olijfolie in een wokpan. Controleer met de boter of de olie heet genoeg is. Als de boter direct smelt, is de olie heet genoeg.

  2. 2

    Wok de champignons 3 minuten heet met de knoflook en het spek op een hoog vuur. Doordat je ze hevig aanbakt met het spek, blijven de champignons krokant en behouden ze hun volle smaak.

  3. 3

    Versnipper de blaadjes salie en voeg toe. Kruid met peper en zout. Blus met 800 milliliter water, voeg de groentebouillon toe en laat opkoken. Klop de room half op. Meng met de truffelpuree.

  4. 4

    Vul vier kommetjes met de eendenborst en snij er blokjes ganzenlever bij. Overgiet met de soep en doe op ieder soepje 1 lepeltje truffelroom. Door de warmte van de soep smelt de room en zo creëer je een cappuccino-effect. Werk af met wat kervel of salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cappuccino van champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!