Recept

Kalkoenlapjes met muntsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerecht met een fris voorjaarsaccent

bereiding
  1. 1

    Leg op 4 dunne kalkoenlapjes een plakje gedroogde ham.

    Vouw ze dubbel, kruid met peper en eventueel zout (ham kan al vrij zout zijn).

    Steek vast met een prikker.

    Bak 3 tot 5 minuten aan elke kant.

    Hou het vlees warm onder aluminiumfolie.

  2. 2

    Blus de braadpan met een glas droge witte wijn.

    Laat tot de helft inkoken.

    Doe er 2 dl kippenfond bij.

    Laat 2 minuten doorkoken.

    Voeg er een scheut room aan toe en laat nogmaals inkoken.

    Doe een vijftal blaadjes munt bij de saus.

  3. 3

    Pureer kort.

    Kruid naar smaak bij met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenlapjes met muntsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!