Kalkoen met kerriesaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoen met kerriesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige kalkoen

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter. Strooi er de bloem bij en roer glad. Laat het bloem-botermengsel even bakken. Schenk er de groentebouillon bij en roer met de klopper tot een gladde saus. Doe er de kokosmelk, het kerriepoeder en de kurkuma bij. Kruid met cayennepeper en zout. Blijf omroeren tot de saus indikt. Laat 5 minuten zacht doorkoken en breng op smaak met het limoensap.

  2. 2

    Kruid de kalkoenlapjes met kerriepoeder, peper en zout. Bak ze 4 minuten, keer ze om en bak de andere kant ook 4 minuten.

  3. 3

    Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Bak de kokosvlokken kort in de braadpan van de kalkoenlapjes.

  4. 4

    Verdeel over de borden. Werk af met kokosvlokken en een blaadje Thais basilicum. Serveer de kerriesaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter. Strooi er de bloem bij en roer glad. Laat het bloem-botermengsel even bakken. Schenk er de groentebouillon bij en roer met de klopper tot een gladde saus. Doe er de kokosmelk, het kerriepoeder en de kurkuma bij. Kruid met cayennepeper en zout. Blijf omroeren tot de saus indikt. Laat 5 minuten zacht doorkoken en breng op smaak met het limoensap.

  2. 2

    Kruid de kalkoenlapjes met kerriepoeder, peper en zout. Bak ze 4 minuten, keer ze om en bak de andere kant ook 4 minuten.

  3. 3

    Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Bak de kokosvlokken kort in de braadpan van de kalkoenlapjes.

  4. 4

    Verdeel over de borden. Werk af met kokosvlokken en een blaadje Thais basilicum. Serveer de kerriesaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.