Rodewijnsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rodewijnsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere rodewijnsaus smaakt heerlijk bij filet mignon, hertenbiefstuk of knapperig gebakken eendenborst. Met dit recept van Piet Huysentruyt lukt ze zeker.

Tip van Piet: "Voeg eventueel nog wat gerookt spek, knoflook en versneden salie toe."

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Smelt een klont boter en stoof de sjalot en de knoflook glazig. Bestrooi met de suiker.

  2. 2

    Voeg de tijm en laurier toe en blus de pan met de rode wijn. Giet er 150 milliliter water, de balsamicoazijn en de likeur bij. Voeg ook de bouillon toe. Roer door en laat tot de helft inkoken.

  3. 3

    Werk de saus op met 100 g boter. Giet alles door een zeef om een gladde saus te bekomen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Smelt een klont boter en stoof de sjalot en de knoflook glazig. Bestrooi met de suiker.

  2. 2

    Voeg de tijm en laurier toe en blus de pan met de rode wijn. Giet er 150 milliliter water, de balsamicoazijn en de likeur bij. Voeg ook de bouillon toe. Roer door en laat tot de helft inkoken.

  3. 3

    Werk de saus op met 100 g boter. Giet alles door een zeef om een gladde saus te bekomen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.