Lamsbout met kerriesaus en gebakken aardappelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsbout met kerriesaus en gebakken aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nu eens niet met rodewijnsaus, maar met kerriesaus.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kruid de lamsbout met peper en zout. Pel en pers de knoflook, smeer er de lamsbout mee in. Verhit wat olie in een braadpan en bak er het vlees rondom in goud- bruin. Zet het in de oven en laat 15 min. garen. 

  3. 3

    Giet de fond bij het vlees, laat 1 uur verder garen in de oven. Overgiet het vlees geregeld met het vocht. 

  4. 4

    Giet de fond bij het vlees, laat 1 uur verder garen in de oven. Overgiet het vlees geregeld met het vocht. 

  5. 5

    Maak de saus. Pel en snipper de ui, schil de gember en hak fijn. Stoof ze glazig in olie en bestrooi met kerriepoeder. Blus met de witte wijn, laat het vocht verdampen. Los het maïszetmeel op in 2 à 3 el citroensap, voeg de rest van het citroensap met de bouillon toe aan de saus en laat 10 min. pruttelen. Roer er het opgeloste maïszetmeel door, laat indikken. Kruid met kerrie, koriander, komijn, peper en zout.

  6. 6

    Roer 10 min. voor het einde van de gaartijd van het vlees de honing los met 3 eetlepels braadvocht, peper en zout en kerriepoeder. Bestrijk de lamsbout ermee. 

  7. 7

    Haal de lamsbout uit de oven, laat ‘m 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en serveer in plakken, met de kerriesaus. Lekker met gebakken aardappeltjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kruid de lamsbout met peper en zout. Pel en pers de knoflook, smeer er de lamsbout mee in. Verhit wat olie in een braadpan en bak er het vlees rondom in goud- bruin. Zet het in de oven en laat 15 min. garen. 

  3. 3

    Giet de fond bij het vlees, laat 1 uur verder garen in de oven. Overgiet het vlees geregeld met het vocht. 

  4. 4

    Giet de fond bij het vlees, laat 1 uur verder garen in de oven. Overgiet het vlees geregeld met het vocht. 

  5. 5

    Maak de saus. Pel en snipper de ui, schil de gember en hak fijn. Stoof ze glazig in olie en bestrooi met kerriepoeder. Blus met de witte wijn, laat het vocht verdampen. Los het maïszetmeel op in 2 à 3 el citroensap, voeg de rest van het citroensap met de bouillon toe aan de saus en laat 10 min. pruttelen. Roer er het opgeloste maïszetmeel door, laat indikken. Kruid met kerrie, koriander, komijn, peper en zout.

  6. 6

    Roer 10 min. voor het einde van de gaartijd van het vlees de honing los met 3 eetlepels braadvocht, peper en zout en kerriepoeder. Bestrijk de lamsbout ermee. 

  7. 7

    Haal de lamsbout uit de oven, laat ‘m 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en serveer in plakken, met de kerriesaus. Lekker met gebakken aardappeltjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.