• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rodewijnsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijke klassieker

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Stoof ze glazig in een pan met boter.

  2. 2

    Voeg het kruidentuiltje en de peperbolletjes toe, draai het vuur hoger en blus de pan met de rode wijn. Laat inkoken tot 2/3 van het volume.

  3. 3

    Voeg de fond toe en laat inkoken tot er ongeveer 300 ml saus oveblijft.

  4. 4

    Giet de saus door een zeef en doe ze weer in de pan. Roer er van het vuur af enkele blokjes ijskoude boter door, tot de saus mooi glanst.

  5. 5

    Kruid met peper en zout en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Stoof ze glazig in een pan met boter.

  2. 2

    Voeg het kruidentuiltje en de peperbolletjes toe, draai het vuur hoger en blus de pan met de rode wijn. Laat inkoken tot 2/3 van het volume.

  3. 3

    Voeg de fond toe en laat inkoken tot er ongeveer 300 ml saus oveblijft.

  4. 4

    Giet de saus door een zeef en doe ze weer in de pan. Roer er van het vuur af enkele blokjes ijskoude boter door, tot de saus mooi glanst.

  5. 5

    Kruid met peper en zout en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.