Bearnaisesaus à la Piet Huysentruyt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bearnaisesaus à la Piet Huysentruyt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tegelijk romige en luchtige bearnaise bij onze biefstuk gegrilde kip of kalkoen of stevige vis, daar gaan we voor! Met dit recept van Piet Huysentruyt lukt hij zeker.

Tip van Piet: "Voeg wat tomatenblokjes en een koffielepel tomatenpuree toe voor choronsaus."

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter op een zacht vuur. Het water scheidt zich van het vet, waardoor je geklaarde boter krijgt.

  2. 2

    Meng de eidooiers met de azijn, 4 eetlepels water en het citroensap. Klop op een zacht vuur schuimig in een 8-vorm. Zet het vuur hoger als er voldoende schuim is ingeklopt en blijf kloppen. Het ei mag zeker niet gaan stollen! Zet eventueel het vuur weer lager. Het schuim is gaar als je tijdens het kloppen de bodem van de pan kunt zien en je in het schuim ook de 8-vorm ziet.

  3. 3

    Neem de pan van het vuur. Giet er langzaam de geklaarde boter bij en let erop dat er geen water mee komt. Anders wordt het mengsel te lopend. Belangrijk is dat de boter dezelfde temperatuur heeft als de eieren zodat de saus niet gaat schiften. Dat kun je voelen met de bovenkant van je pink. Ook het langzaam gieten is belangrijk, want als het ei te veel vet in één keer moet absorberen, gaat de saus ook schiften.

  4. 4

    Voeg de dragon toe en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter op een zacht vuur. Het water scheidt zich van het vet, waardoor je geklaarde boter krijgt.

  2. 2

    Meng de eidooiers met de azijn, 4 eetlepels water en het citroensap. Klop op een zacht vuur schuimig in een 8-vorm. Zet het vuur hoger als er voldoende schuim is ingeklopt en blijf kloppen. Het ei mag zeker niet gaan stollen! Zet eventueel het vuur weer lager. Het schuim is gaar als je tijdens het kloppen de bodem van de pan kunt zien en je in het schuim ook de 8-vorm ziet.

  3. 3

    Neem de pan van het vuur. Giet er langzaam de geklaarde boter bij en let erop dat er geen water mee komt. Anders wordt het mengsel te lopend. Belangrijk is dat de boter dezelfde temperatuur heeft als de eieren zodat de saus niet gaat schiften. Dat kun je voelen met de bovenkant van je pink. Ook het langzaam gieten is belangrijk, want als het ei te veel vet in één keer moet absorberen, gaat de saus ook schiften.

  4. 4

    Voeg de dragon toe en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.