Panettone met gedroogd fruit
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Panettone met gedroogd fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze feestelijke broodjes passen perfect bij een kaasplankje. Hier lees je hoe je dat zelf samenstelt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, bakpoeder, suiker en koekkruiden en zout in een grote kom en meng.

  2. 2

    Klop het ei door de karnemelk en meng geleidelijk door de bloem, voeg er halverwege de rozijnen en cranberry's aan toe. Kneed, als alles gemengd is, goed door, voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te nat blijft.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en rol elk deel tot een bolletje. Leg in 6 weckpotjes of timbaaltjes een stukje bakpapier en leg in elke bokaal een bolletje deeg (rol het eerst tot een cilindervorm). Zet alle bokaaltjes in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten.

  4. 4

    Laat de broodjes even afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Wikkel er een nieuw bakpapiertje rond, zet vast met keukentouw en versier met een takje rozemarijn en een takje mooi wintergroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, bakpoeder, suiker en koekkruiden en zout in een grote kom en meng.

  2. 2

    Klop het ei door de karnemelk en meng geleidelijk door de bloem, voeg er halverwege de rozijnen en cranberry's aan toe. Kneed, als alles gemengd is, goed door, voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te nat blijft.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en rol elk deel tot een bolletje. Leg in 6 weckpotjes of timbaaltjes een stukje bakpapier en leg in elke bokaal een bolletje deeg (rol het eerst tot een cilindervorm). Zet alle bokaaltjes in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten.

  4. 4

    Laat de broodjes even afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Wikkel er een nieuw bakpapiertje rond, zet vast met keukentouw en versier met een takje rozemarijn en een takje mooi wintergroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.