Recept

Mascarponemousse met kerstkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een prachtig kerstdessert in een glaasje!

bereiding
  1. 1

    Klop met een mixer de eidooier met de suiker luchtig in ongeveer 5 minuten. Voeg de helft van de mascarpone toe en mix nogmaals. Voeg de rest van de mascarpone toe en mix tot een glad geheel.

  2. 2

    Doe de slagroom in een andere kom met de vanillesuiker, klop luchtig en spatel door de mascarponemousse. Spuit de mousse in glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Maak intussen de koekjes. Klop de boter en de 2 soorten suiker luchtig in een keukenrobot. Voeg er het ei en de vanille-essence aan toe. Zeef boven een andere kom de bloem met het zout. Voeg geleidelijk dit mengsel toe aan het botermengsel, meng op lage snelheid. Rol tot een bol en wikkel in plasticfolie. Laat het deeg een halfuur rusten in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en steek er kerstkoekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Haal de glaasjes net voor het serveren uit de koelkast en werk elk glaasje af met een kerstkoekje, enkele frambozen en wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mascarponemousse met kerstkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!