Foreldip met pompernikkel-dipstokjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Foreldip met pompernikkel-dipstokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bij elk feest hoort een lekkere dip. Deze maak je snel van wat gerookte forel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rasp de schil van de citroen. Snij de bieslook fijn. Hak de gerookte forel fijn en meng met de roomkaas, ½ koffielepel geraspte citroenschil, de mierikswortelcrème, de bieslook en een mespunt chilipeper. Proef en voeg extra chilipeper en zout toe indien nodig. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Snij de plakjes pompernikkelbrood in fijne repen. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met een snuifje zout. Bak ze 10 tot 12 minuten in de oven tot ze krokant zijn.

  3. 3

    Doe de dip in een serveerkommetje, beleg met de zalmeitjes, nog wat extra citroenschil en een scheutje olijfolie. Serveer met de pompernikkelstokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rasp de schil van de citroen. Snij de bieslook fijn. Hak de gerookte forel fijn en meng met de roomkaas, ½ koffielepel geraspte citroenschil, de mierikswortelcrème, de bieslook en een mespunt chilipeper. Proef en voeg extra chilipeper en zout toe indien nodig. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Snij de plakjes pompernikkelbrood in fijne repen. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met een snuifje zout. Bak ze 10 tot 12 minuten in de oven tot ze krokant zijn.

  3. 3

    Doe de dip in een serveerkommetje, beleg met de zalmeitjes, nog wat extra citroenschil en een scheutje olijfolie. Serveer met de pompernikkelstokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.