Broodpudding de luxe: croissants met chocolade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Broodpudding de luxe: croissants met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een extra speciale broodpudding, lekker met chocolademelk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de croissants in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Klop de eieren los met de melk, de room, de suiker, het vanille-extract en het zout.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met boter en verdeel er de helft van de croissants over. Leg de kleinste stukjes onderaan. Strooi er 2/3 van de chocoladedruppels over. Leg daarboven de rest van de croissantplakjes.

  4. 4

    Verdeel er de eimengeling over en zorg dat alle croissants bedekt zijn. Bestrooi met de rest van de chocoladedruppels.

  5. 5

    Dek af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 25 minuten verder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de croissants in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Klop de eieren los met de melk, de room, de suiker, het vanille-extract en het zout.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met boter en verdeel er de helft van de croissants over. Leg de kleinste stukjes onderaan. Strooi er 2/3 van de chocoladedruppels over. Leg daarboven de rest van de croissantplakjes.

  4. 4

    Verdeel er de eimengeling over en zorg dat alle croissants bedekt zijn. Bestrooi met de rest van de chocoladedruppels.

  5. 5

    Dek af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 25 minuten verder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.