Recept

Kerstbuche met kruidige room en karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit dessert wordt de ster van je kerstmenu!

Opgelet, begin op tijd want dit dessert moet een nachtje opstijven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de walnoten fijn. Klop de eieren op met de suiker en de boter, en voeg de bloem en de gehakte walnoten toe. Meng. Giet het deeg in een laag, langwerpig bakblik en zorg dat je een laagje van ongeveer 15 mm dik hebt. Zet dit gedurende 15 tot 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  2. 2

    Maak de kruidenroom: scheid de eieren. Zet de eiwitten apart. Klop de dooiers op met 25 gram suiker. Warm de melk, samen met het vanillestokje, op. Haal vervolgens het vanillestokje eruit, giet de melk bij de eieren en zet terug op het vuur. Laat al kloppend indikken.

  3. 3

    Week de gelatine in water, knijp uit en voeg bij het ei-melk-mengsel.

  4. 4

    Klop de slagroom op met de resterende 25 gram suiker, kruid met kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat. Klop de eiwitten op met snuifje zout. Spatel de slagroom en het eiwit onder het ei-melk-mengsel. Bekleed een cakevorm met plasticfolie en giet het beslag hierin. Laat 1 uur opstijven.

  5. 5

    Snij de cake op maat van de vorm. Leg de cakeplak bovenop het opgesteven roommengsel en zet zeker 1 nacht in de koelkast.

  6. 6

    Zet voor de gezouten karamel een pan op het vuur met 120 gram suiker en 5 eetlepels water en laat karamelliseren. Voeg 50 gram boter toe, laat smelten en zet van het vuur. Voeg dan pas 50 milliliter room en een snuifje zout toe.

  7. 7

    Haal de buche uit de vorm en besprenkel met de gezouten karamel, witte chocoladeschilfers en gehakte walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstbuche met kruidige room en karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!