Recept

Flan karamel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een nostalgische flan karamel is helemaal niet moeilijk om te maken. De truc voor de perfecte karamel is geduld. Als de karamel de gewenste kleur en dikte heeft, zet je het pannetje in een bodempje water in de gootsteen. Zo stop je het karamelliseringsproces. 

bereiding
  1. 1

    Giet de melk en de room in een steelpannetje en zet op een zacht vuur. Snij het vanillestokje doormidden, schraap er de zaadjes uit en voeg het peultje en de zaadjes bij de melk en de room.

  2. 2

    Klop de eidooiers en de suiker op tot een ruban die als een lint van de klopper loopt. Verwijder de vanillepeultjes en giet het warme melk-roommengsel bij de opgeklopte dooiers. Meng goed en zet even opnieuw op het vuur tot de pudding bindt.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 170°C. Vul een diepe bakplaat met een laagje kokend water van 2 cm en zet er de potjes in. Schuif nog niet in de oven.

  4. 4

    Maak de karamel. Zet een pannetje op een hoog vuur met de suiker en een scheutje water. Verwarm de suiker, maar roer niet. Wacht tot de suiker karamelliseert. Schenk in elk potje een bodempje karamel.

  5. 5

    Verdeel de flan over de potjes met karamel en gaar 30 minuten in de oven. Haal de potjes uit de oven en laat ze goed afkoelen zodat de flan mooi opstijft.

  6. 6

    Serveer de flan karamel rechtstreeks in het kommetje of snij met een aardappelmesje rond de rand van het potje en keer de flan om op een bordje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flan karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!