Recept

Flan karamel met Grand Marnier en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk dessertje voor kerst. Liever zonder alcohol? Je kunt de Grand Marnier ook gewoon weglaten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Pers de sinaasappels tot je 120 ml sap (zonder pulp) hebt. Verwarm het sap met 2 à 3 eetlepels Grand Marnier (optioneel) en 140 g suiker tot het karamelliseert. Verdeel de karamel over 4 vuurvaste potjes en zet ze in een diepere ovenschaal of bakplaat.

  2. 2

    Snij het vanillestokje doormidden en schraap er de zaadjes uit. Verwarm de room en de melk met de vanillezaadjes. Klop de eieren en eidooiers op met 100 g suiker. Voeg geleidelijk aan de room en de melk bij de opgeklopte eieren.

  3. 3

    Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Giet kokend water in de ovenschaal tot de ovenschaaltjes voor de helft onder water staan. Schuif 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Laat de kommetjes goed afkoelen. Snij de derde sinaasappel in fijne partjes. Maak de randen van de flan los met een mesje, draai de kommetjes om op de borden en serveer. Werk af met een sinaasappelpartje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flan karamel met Grand Marnier en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!